Het coronavaccin: Wat houdt jou ’s nachts wakker?

Het coronavaccin: Wat houdt jou ’s nachts wakker?

vragen vaccin

Hoewel het vaccin ervoor zorgt dat we beetje bij beetje weer kunnen uitkijken naar een normaler leven, zorgt het ook voor heel wat vragen bij de bevolking. ‘Hoe wordt bepaald of ik een risicopatiënt ben?’, ‘Wat als ik mij niet wil laten vaccineren?’, ‘Ik ben niet mobiel, kan ik mij thuis laten inenten?’ zijn enkele vragen die ons ter oren komen. De Vlaamse Ouderenraad roept op om jouw twijfels en vragen met ons te delen.

Vaccinatiestrategie afgeklopt

De eerste Vlaamse burgers kregen het coronavaccin al toegediend. En na bewoners en personeel van woonzorgcentra,  zorgpersoneel, 65-plussers, risicopatiënten en mensen met essentiële beroepen, komt uiteindelijk ook de brede bevolking aan de beurt.

Lees alles over de strategie in dit artikel.

Deel je twijfels en vragen

Omdat de Vlaamse Ouderenraad graag weet wat er leeft in de samenleving, roepen we je op om twijfels en vragen met ons te delen. Zo kunnen wij de Communicatiecel van het Crisiscentrum en de Vlaamse Taskforce COVID-19 Zorg informeren over de onduidelijkheden die leven bij ouderen. Gebruik daarvoor het reactieformulier onder dit bericht.

Hou onze nieuwsbrief en website zeker in de gaten, want wie weet wordt jouw vraag in een van onze volgende edities beantwoord! 

PLAATS EEN REACTIE

frie lanckriet 15 Januari 2021 | 17:20

Ik heb nogal wat reacties op medicatie, niet altijd duidelijk op wat juist. Daarom kreeg jaren lang geen griepvaccin. Dit jaar stelde m'n huisarts voor om dat risico weg te nemen. Geslaagd! Zonder allergische reactie! Diezelfde vraag stel ik me bij het vaccin tegen Corona. Ik liet me vertellen dat de allergische reacties meestal veroorzaakt worden, niet door het werkzame deel, maar wel door wat er in het vaccin bijgevoegd wordt. Klopt dit? En hoe weet je welke bijvoegingen dat dan zijn?

Renkens Victor 15 Januari 2021 | 17:40

Is de covidvaccin compatibel met het pneumokokkenvaccin??

conny van den eynde 15 Januari 2021 | 18:47

Hallo
Ik heb de ziekte van Addison mag je dan zo'n super spuitje krijgen?

Christiane 15 Januari 2021 | 20:18

Wat met mensen met CVS? Of andere mensen met een auto-immuun ziekte. Is vaccinatie voor die mensen ook aangewezen? Voor welke groepen mensen wordt vaccinatie afgeraden?

Geneviève 16 Januari 2021 | 9:21

Ik ben vooral bezorgd over het vervoer naar het vaccinatiecentrum. Ik zou graag gevaccineerd worden. Ik ben 69 jaar, ben wel mobiel wat stappen betreft, heb geen wagen. Het vaccinatiecentrum is bereikbaar via een busrit van 30 minuten, met ervoor een erna een wandeling van 10 minuten, en dat dus 2 maal. Het is niet onoverkomelijk, maar toch niet evident. Wellicht ben ik 'te goed' om in aanmerking te komen voor de 'mobiele teams'. Op welke hulp kan ik wel beroep doen?

Malou 16 Januari 2021 | 14:03

Hoe weet ik welk vaccin het meest aangepast is en kan ik mijn voorkeur uitspreken voor een of ander vaccin?

Stan 24 Januari 2021 | 11:56

Ik stel mij de vraag in hoever het coronavaccin veilig is voor een recidief Guillain-Barré patiënt?

Andre 25 Januari 2021 | 11:28

Met de nieuwe varianten zouden de vaccinaties sneller mogen toegediend worden. Politiek en leveranciers lijken de de hete aardappel graag door te schuiven.

Mickey 29 Januari 2021 | 13:44

Mij rijst de vraag of bepaalde coronavaccins veiliger of onveiliger zijn bij toediening bij (recidief) Guillain-Barré patiënten, voor zover ze bij deze patiënten veilig kunnen toegediend worden?

Maes 30 Januari 2021 | 9:59

Nu dat nieuwe vaccin in aantocht is voor de ouderen vraag ik me wel af of ik niet beter een tijdje wacht. Misschien zijn de andere vaccins toch beter? Ik luister wel elke dag naar de experten maar toch heb ik soms mijn twijfels. Al zal ik zeker gaan als ik opgeroepen word.

fred 30 Januari 2021 | 14:11

Maak me grote zorg over de vele tegenstrijdige berichten. Want je leest tekort aan zowat alles, op korte en middellange termijn. Ook vraag ik me af of we als senioren de goede 'soort' vaccinatie gaan krijgen?

Ella Ghysels 1 februari 2021 | 15:09

Mag ik het vaccin voor mij bestemd 65 plusser, doorgeven aan een kleinzoon 21j

Paul 1 februari 2021 | 15:11

Mag ik mijn vaccin zelf kiezen?

Elise 1 februari 2021 | 15:36

De laatste tijd komt steeds meer de roep om voorrang tot vaccinatie te geven aan de jongeren. Steeds met hetzelfde argument dat ze "het moeilijk hebben" - en dat zal wel zo zijn - terwijl dat de jongeren toch méér "geconnecteerd " zijn via iPhone, tablet en sociale media en dat is bij vele ouderen niet altijd het geval. Daarom is het hoog tijd dat ook die groep meer aandacht krijgt. Veel van de ouderen in mijn omgeving vereenzamen sterk, hebben weinig contacten, geen iPhone of sociale media. Oudere mensen hebben het ook moeilijk.

Ook die mensen hebben het zeer moeilijk, maar dat hoor ik zelden in de media. Dat is erg jammer. Gaan we deze groep van mensen nogmaals vergeten, zoals bij de eerste golf? Dat was dramatisch!

Het lijkt me dus logisch dat de mensen met het grootste risico-profiel eerst gevaccineerd worden.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Toegevoegd op 15 Januari 2021