Gezocht: Word jij onze nieuwe onafhankelijke deskundige?

Gezocht: Word jij onze nieuwe onafhankelijke deskundige?

deskundige vlaamse ouderenraad

Naast 30 lidorganisaties telt de Vlaamse Ouderenraad ook 4 lid-deskundigen onder haar leden. Vanuit hun expertise over ouderen, ouder worden en ouderenbeleid vertolken zij een onafhankelijke stem in onze algemene vergadering en bestuur. Als lid-deskundige kan je ook deelnemen aan onze thematische commissies die jou interesseren. Eind 2022 komen twee mandaten als lid-deskundige vrij. In functie van het genderevenwicht zoeken we specifiek naar twee vrouwelijke lid-deskundigen. Voel jij je aangesproken? Bezorg ons dan ten laatste op 27 januari je kandidatuur!

Wie zoeken we?

Onze lid-deskundigen zijn 60-plussers met expertise of ervaring rond thema’s die verband houden met ouderen, ouder worden of ouderenbeleid. Omwille van het genderevenwicht tussen de lid-deskundigen, zoeken we specifiek naar twee vrouwelijke lid-deskundigen.

Waarvoor engageer ik me?

Als lid-deskundige doe je inbreng in onze beleidsadviezen rond de thema’s waar je sterk in staat, en teken je als lid van het bestuur en de algemene vergadering mee de koers van de Vlaamse Ouderenraad uit. De algemene vergadering komt twee keer per jaar samen, het bestuur vier keer, en dat altijd op woensdagvoormiddagen.

Daarnaast telt de Vlaamse Ouderenraad ook 5 thematische commissies, die samen met ons beleidsteam het inhoudelijke beleidswerk leveren. Het gaat over thema’s als wonen en mobiliteit, inclusie en participatie, welzijn en zorg en lokale ouderenbeleidsparticipatie. Als lid-deskundige kies je zelf in welke mate je aan een of meerdere commissies je deelneemt. De commissies vergaderen elk zo’n vier à zes keer per jaar.

De huidige mandaten als lid-deskundige lopen tot eind 2024. Je mandaat is meermaals verlengbaar.

Je oefent het mandaat uit als vrijwilliger. De Vlaamse Ouderenraad voorziet een vrijwilligersverzekering en een reële kostenvergoeding.

Hoe stel ik me kandidaat?

Stuur ten laatste op vrijdag 27 januari 2022 schriftelijk je gemotiveerde kandidatuur, samen met je (beknopt) CV, naar nils.vandenweghe@vlaamse-ouderenraad.be, ter attentie van Jul Geeroms, voorzitter.

Verder verloop

Met de meest beloftevolle kandidaten volgt een gesprek. Vervolgens doet het bestuur een voordracht naar de algemene vergadering, die de nieuwe lid-deskundigen aanstelt.

Meer info?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Nils Vandenweghe, directeur, via nils.vandenweghe@vlaamse-ouderenraad.be of 0472 36 61 51.

Toegevoegd op 25 november 2022