Gezocht: ouderen die aan cohousing (willen) doen

Gezocht: ouderen die aan cohousing (willen) doen

cohousing

© Sien Verstraeten

De Vlaamse Ouderenraad is druk in de weer met het schrijven van een advies over kleinschalige cohousinginitiatieven voor ouderen met zorgnoden. Daarvoor zijn we op zoek naar de ervaringen van ouderen die aan cohousing (willen) doen. 

Wat houdt een kleinschalig cohousinginitiatief in? 

Een cohousinginitiatief is een groepswoning waarbij een kleine groep mensen samenwoont. Wie aan cohousing doet, woont in een huiselijke omgeving. Naast private leefruimtes - zoals een slaapkamer of badkamer -, bevat de woning ook enkele gemeenschappelijke ruimtes - zoals een woonkamer of een tuin. Het advies van de Vlaamse Ouderenraad focust specifiek op initiatieven waar ook ouderen met zorgnoden wonen en leven.  

Welke ervaringen zoeken we?  

Ervaringen van ouderen die al actief over cohousing hebben nagedacht én ervaringen van ouderen die aan cohousing doen.  

Misschien woon je in een kleinschalig cohousingsinitiatief, maar botste je tijdens je zoektocht vooraf tegen enkele drempels aan? Of misschien wil je wel aan cohousing doen, maar zijn er zaken die je tegenhouden?  

Contacteer ons!  

Wil jij graag je ervaring over deze woonvorm met ons delen? Neem dan contact op met onze beleidsmedewerker Elsie Mostrey via elsie.mostrey@vlaamse-ouderenraad.be of 02 209 34 54.

Toegevoegd op 14 September 2022