Gezocht: Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk is op zoek naar Wéldoeners

Gezocht: Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk is op zoek naar Wéldoeners

weldoeners

Voor het project Wéldoeners is het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk op zoek naar organisaties die mensen willen laten proeven van het vrijwilligerswerk. Het project kadert in de Week van de Vrijwilliger.

Stel een Wéldoener-vacature op met je organisatie

Tijdens de Week van de Vrijwilliger, die doorgaat van 25 feb tot 5 maart, gaat het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk samen met Radio 2 op zoek naar mensen die eens willen proeven van vrijwilligerswerk. Want veel mensen vinden de drempel om zich op te geven als vrijwilliger te hoog. Ze weten niet waar ze moeten beginnen, of ze durven geen kijkje te nemen in een geschikte organisatie.

Wil je organisatie zich opgeven om wéldoeners te verwelkomen? Bedenkt dan snel enkele laagdrempelige vrijwilligersvacatures. Bijvoorbeeld soep maken, gezelschapsspelletjes spelen, dieren verzorgen, sportlessen geven, bomen snoeien, artikels digitaliseren, snorren trimmen, afval oprapen, verjaardagscadeaus inpakken, digitale lessen geven, wandelen met mensen in een rolstoel, tandemfietsen, bloemen planten, gidsen en noem maar op.

Wees creatief

Hoe creatiever je vacature is, hoe meer kans je hebt om tijdens de Week van de Vrijwilliger media-aandacht te krijgen. Want Radio 2 gaat organisaties opbellen, Wéldoeners aan het woord laten, BV's laten vrijwilligen en reportages maken.

Wil je deelnemen?

Heb jij een of meerdere vrijwilligersvacatures? Plaats ze online via de website van het project. 
Heb je vragen of bedenkingen? Neem dan contact op met birgit@vsvw.be

Meer informatie

Wil je meer informatie? Bekijk dan het YouTube-filmpje van het project hieronder.

 

Toegevoegd op 10 februari 2023