Gezocht: Gentse ouderen die hun levensverhaal willen delen voor de lens

Gezocht: Gentse ouderen die hun levensverhaal willen delen voor de lens

portret ouderen

Enkele studenten van de HoGent strijden tegen de negatieve en stereotype beeldvorming van ouderen. Ze willen bovendien medestudenten, docenten en onderzoekers motiveren om meer in te zetten op een realistische beeldvorming van ouderen. Daarom zijn ze voor een project op zoek naar ouderen uit het Gentse die voor de lens willen staan en levenservaringen en -verhalen willen delen.

Deel je verhaal voor de lens

Woon je in de regio Gent? Deel jij graag je levenservaringen of -verhaal? Wil je de manier waarop ouderen vaak in beeld komen bijstellen? En zie je het zitten dat er een portretfoto van jou wordt gemaakt? Dan kan je deelnemen aan het project.

Neem contact op met de studenten via tybo.mortier@student.hogent.be of 0471 29 15 27. Jullie spreken samen een moment af waarop de studenten naar jou toekomen. Ook met vragen kan je hier terecht.

Maak deel uit van onze fotodatabank

De Vlaamse Ouderenraad ondersteunt dit beeldvormingsproject. Daarom engageren we ons om enkele foto's van de studenten ook in onze eigen fotodatabank te plaatsen - uiteraard enkel mits jouw goedkeuring. Dat wil zeggen dat organisaties zoals ouderenraden, lokale dienstencentra, middenveldorganisaties, ... ze kunnen gebruiken in publicaties of presentaties en op die manier hun steentje bijdragen aan de beeldvorming van ouderen.

De studenten zullen je daarom de vraag stellen of het voor jou oké is dat je foto ook in de fotodatabank van de Vlaamse Ouderenraad gebruikt wordt.

Toegevoegd op 6 april 2023