Gezocht: 12 woonzorgcentra of dagverzorgingscentra voor leesproject

Gezocht: 12 woonzorgcentra of dagverzorgingscentra voor leesproject

samen lezen

Het Lezerscollectief, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Cera zijn op zoek naar 12 woonzorg- of dagverzorgingscentra. Deze centra engageren zich om vanaf het voorjaar van 2022 Samen-Leessessies voor ouderen op te zetten.

Samen-Leessessies?

Anders dan in traditionele leesgroepen, waar de deelnemers vooraf al een boek hebben gelezen, wordt bij Samen Lezen de tekst op het moment zelf luidop voorgelezen. Het gaat om teksten zoals een kortverhaal of poëzie. Tussendoor delen de deelnemers hun lees- en luisterervaringen met elkaar. Teksten en verhalen roepen dikwijls sterke emoties en oude herinneringen op en helpen de luisteraars om zelf met hun verhaal te komen.

In een vijftiental Vlaamse woonzorgcentra wordt Samen Lezen al georganiseerd. Via leesgroepen komen groepen van maximaal 10 deelnemers samen, op een gezellige plek met een tasje koffie en een koekje. De bewoners, ook mensen met dementie, beleven er plezier aan.

Stel je kandidaat

Is jouw woonzorgcentrum of dagverzorgingscentrum geprikkeld? Wil je zo’n leessessies opzetten? En wil je daarvoor begeleiding krijgen?

Ontdek hier alle informatie.

Toegevoegd op 29 oktober 2021