Corona in ons land. Wat doe jij om contact te houden?

Corona in ons land. Wat doe jij om contact te houden?

vraag

De Vlaamse Ouderenraad is benieuwd naar jouw ideeën. Ben je medewerker in een zorginstelling? Ben je lid van een vereniging? Doe je vrijwilligerswerk in een buurthuis? Wat doe jij om contact te houden met ouderen?

Laat het ons weten!

Heb jij ideeën om het contact met ouderen niet te verliezen? Laat het ons weten in het formuliertje hieronder.

PLAATS EEN REACTIE

Hendrik 13 maart 2020 | 16:37

Ik woon samen met mijn moeder, die binnen 2 maanden 90 jaar wordt. We stellen het zeer goed. Ik fiets nog steeds mijn kilometers af, elke dag, weer of geen weer. Mijn moeder is niet goed meer te been en gaat in de voormiddag ook een wandeling doen (met een rollator) van een uurtje, samen met een vriendin. Nu ook de horeca de deuren sluit, zullen we thuis ons koffietje moeten drinken. Ik heb hier nog een zus wonen (boven 'Koetshuis' in de Molenstraat). Ik denk dat ze meer zal komen daar de scholen ook zullen sluiten (ze geeft les in Kortrijk). Dagelijks kijk ik de kranten na op mijn laptop (mijn moeder kijkt liever in de papieren versie).

Jo Verwimp 13 maart 2020 | 17:40

Een tablet waarop je skype installeert geeft ouderen een contactmogelijkheid.
In 2014 heeft CM dit proberen uit te breiden: https://www.cm.be/zorgapp

alfred laseure 13 maart 2020 | 19:44

aangezien Sint-Vincentius in volledig "lock-down" is gegaan, zal ik heel regelmatig bellen met mijn moeder (96) die daar verblijft. ik mag van de directie, na afspraak, aanbellen waarna men de deur zal openen en mijn temperatuur gaat checken. indien ok bevonden mag ik naar mijn moeder gaan, enkel en alleen op de propere was af te geven en de vuile mee te nemen. een korte conversatie zou ook nog ok zijn. Het is wat het is, planeet aarde heeft haar menselijke bewoners een flinke hak gezet (misschien als straf voor hetgeen haar wordt aangedaan door de mensheid ?)

Joke Decru 14 maart 2020 | 9:57

Wij zijn een organisatie die met opgeleide vrijwilligers en hun huisdier (AAI-team) bezoekjes brengen aan woonzorgcentra of therapeutische centra. Deze beestige bezoekjes kunnen uiteraard niet plaatsvinden. Daarom hebben we leuke filmpjes gemaakt van de dieren en doorgestuurd naar het WZC/TC waar het AAI-team komt. Zo kunnen de mensen toch nog genieten van hun harige vriend.

Naiké Costa 14 maart 2020 | 12:49

Wij startten met vzw Zorg-Saam ZKJ de campagne 'Wees lief en schrijf een brief'. Alle huizen van de groep doen hier aan mee. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk brieven, kaartjes, tekeningen,... op te sturen en af te geven aan de voordeur. We installeren ook Skype zodat we contact met bewoners en familie kunnen faciliteren.

Alexia 21 april 2020 | 14:35

Hallo,

Hoe gaan de skype-meetings in zijn werk bij jullie? Welke ervaringen heeft u hier mee? Ik zou u graag nog wat meer vragen stellen over dit. Mvg

Isabel 15 maart 2020 | 20:57

Ik heb gesnoeid in mijn tuin. Ik bezorg de takjes aan een WZC en hoop dat de animatie deze in de kamers van de bewoners in een glaasje water zet. Zo komt de lente toch een beetje bij hen binnen...

Anne De Bruyn 16 maart 2020 | 7:25

Waarom niet je kinderen helpen die van thuis moeten werken en tegelijk hun kinderen moeten opvangen: een potje koken, de strijk doen?

Dirk Van Beveren 20 maart 2020 | 15:12

Naar analogie met de actie van Amnety International 'Schrijf ze vrij' vragen we vanuit OKRA aan (achter)kleinkinderen om brieven te schrijven (of tekeningen) naar grootouders (en/of bewoners van WZC) onder het motto 'SCHRIJF ZE BLIJ'. Wederzijds natuurlijk!

Suzanne 28 maart 2020 | 14:54

Regelmatig een telefoontjes voor onze alleenstaande okra leden.

Wil en Nele 11 april 2020 | 10:24

Wij hebben alle bewoners van de WZC's van Haacht een paaskaart gestuurd namens de Haachtse Ouderen Adviesraad

Eric Van Steenberge 14 april 2020 | 15:07

Als teamleider van Okra trefpunt Nederbrakel wordt er digitaal een aangepaste nieuwsbrief verstuurd naar al de leden. Bedoeling is om dit nu ook te doen via het wekelijks gratis 'Vanuit ons kot'-krantje (Koning Boudewijnstichting en Vlaamse Ouderenraad), voor zij die geen e-mailadres hebben.

Iedere contactpersoon neemt op regelmatige basis telefonisch contact op met hun leden, en zeker bij hun verjaardag.
Ikzelf neem regelmatig telefonisch contact op met de contactpersonen en met de leden bij hun verjaardag!

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Toegevoegd op 13 March 2020