Bied je hulp aan iemand in je omgeving? Deel jouw ervaring.

Bied je hulp aan iemand in je omgeving? Deel jouw ervaring.

mantelzorg

Bied jij regelmatig hulp aan iemand uit je omgeving, die zorg nodig heeft? Dan willen wij dat graag weten. We luisteren naar jouw verhaal. Voor wie zorg je? Hoe loopt dat? Wat kan beter? Van wie zou je hulp willen krijgen? Laat het ons weten!

Mantelzorg?

Als mantelzorger bied je regelmatig hulp aan iemand uit je omgeving. Dat kan je partner, je ouder of je kind zijn. Maar je kan ook mantelzorger zijn van een ander familielid, een vriend of een kennis. Je doet dat omdat die persoon extra ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld omdat hij of zij ziek is, een beperking heeft, een psychische kwetsbaarheid heeft of kampt met een verslavingsproblematiek.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Mantelzorgers vormen een belangrijke hoeksteen in onze samenleving. Om hen te ondersteunen en te vermijden dat ze het gevoel hebben er alleen voor te staan, maakt de Vlaamse overheid werk van een mantelzorgplan. Daarin staan concrete acties om de situatie van mantelzorgers te verbeteren. De Vlaamse Ouderenraad denkt mee na over dit plan. Om te verzekeren dat we de juiste accenten leggen, willen we daarbij vertrekken vanuit jouw ervaring als mantelzorger. Help jij ons op weg?

Jouw ervaring is goud waard

Hoe ziet jouw engagement voor die persoon er uit? Loopt alles goed? Of is het mentaal zwaar? Ben je misschien bang dat je het niet lang meer kan volhouden? Of heb je schrik voor wat de toekomst brengt? Wij zijn benieuwd naar je verhaal. Want elke situatie is uniek.

Onze beleidsmedewerker Elsie Mostrey gaat graag met je in gesprek. Dat kan telefonisch, bij jou thuis of bij ons op kantoor. Iedereen kan z’n verhaal kwijt.

Meer informatie

Wil je je ervaring delen? Of wil je meer informatie? Neem voor 10 juni 2022 contact op met onze beleidsmedewerker Elsie Mostrey, via 02 209 34 54 of stuur haar een mail via elsie.mostrey@vlaamse-ouderenraad.be.

Toegevoegd op 3 juni 2022