WEBINAR 'Inspraak in verandering? Lokale ouderenraden in evolutie': 28 september 2020

WEBINAR 'Inspraak in verandering? Lokale ouderenraden in evolutie': 28 september 2020

studiedag ouderen participatie lokaal bestuur ouderenraad  spreken dialoog luisteren beleid

Verandering is de enige constante. De Griekse filosoof Heraclitus wist dat eeuwen geleden al. En ook lokale ouderenraden ondervinden het dagelijks. Want het lokale participatiebeleid wordt hertekend. Dat zorgt voor uitdagingen, maar ook voor heel wat kansen. Vlaamse Ouderenraad · Lokaal brengt tijdens deze online mini-studiedag evoluties aan het licht en biedt inspiratie. Ben jij klaar voor inspraak in verandering?

Programma

Hoe betrek je als lokaal bestuur adviesraden bij een verandertraject? Hoe ga je als lokale ouderenraad om met een hertekend participatielandschap? Hoe sluit je samen een participatiepact? Hoe groei je tot een gezamenlijke visie? Vragen die partners in participatie regelmatig beantwoord willen zien. Vlaamse Ouderenraad · Lokaal voedt mee het debat op deze mini-studiedag.

Op twee uurtjes tijd nemen we je online mee in het hertekende landschap van de lokale beleidsparticipatie en de invloed ervan op lokale ouderenraden.

De Wakkere Burger werpt een blik op trends bij adviesraden en de Vlaamse overheid vertelt over de huidige dynamieken bij ouderenraden. We gaan bovendien langs in Roeselare, Genk en Mechelen, gemeenten die elk op hun eigen manier een veranderingsproces hebben doorgemaakt. Doorheen het webinar bieden we de mogelijkheid om vragen te stellen.

Voor wie?

Ben je betrokken bij inspraak en het lokale ouderenbeleid? Of heb je interesse in lokale ouderenbeleidsparticipatie? Wil je meer te weten komen over trends binnen ouderenbeleidsparticipatie en inspiratie opdoen vanuit praktijkervaringen? Dan ben jij een ideale deelnemer voor dit webinar.

Datum

Maandag 28 september 2020 van 10 tot 12 uur.

Locatie

Online. Na je inschrijving krijg je een link toegestuurd waarop je kan inloggen bij de start van het webinar.

Inschrijven

Deelnemen aan het webinar is gratis. Inschrijven is verplicht en doe je hier of rechtstreeks in het formuliertje hieronder.

Toegevoegd op 1 September 2020