Webinar ‘Corona, een momentum voor woonzorgcentra’: 26 november 2020

Webinar ‘Corona, een momentum voor woonzorgcentra’: 26 november 2020

corona woonzorgcentra rusthuis

Nergens was de impact van de coronapandemie zo hevig als in de woonzorgcentra. Ouderen werden gedurende maanden afgesneden van de buitenwereld en velen stierven in eenzaamheid, zonder afscheid te kunnen nemen van familieleden en vrienden. Zorgverleners hebben zich in uiterst benarde omstandigheden met hart en ziel en met gevaar voor de eigen gezondheid voor hen ingezet. In dit webinar komen op amper twee uur tijd, 12 experten aan bod, waaronder directeur van de Vlaamse Ouderenraad, Nils Vandenweghe. Ze hebben het over Corona in onze woonzorgcentra en de lessen die we eruit kunnen trekken.​ Het gratis webinar zal je zeker niet teleurstellen.

Ontdek ook het boek

Het webinar is een gevolg van het boeiende boek ‘Corona, een momentum voor woonzorgcentra’, dat samengesteld werd door Robert Geeraert. Hij is onafhankelijk deskundige bij de Vlaamse Ouderenraad, consulent woonzorg en levenseinde en gastdocent Erasmushogeschool Brussel.

In het boek getuigen bewoners en medewerkers van woonzorgcentra, hoe zij deze periode hebben beleefd. Ook experten en politici komen aan het woord. Zij trekken lessen uit de crisis en blikken vooruit naar het woonzorgcentrum van de toekomst. Ook de Vlaamse Ouderenraad leverde een bijdrage aan het boek.  

Programma

Ontdek alle sprekers hier.

Datum en locatie

Donderdag 26 november van 9.50 tot 11 uur.

Inschrijven

Schrijf je hier gratis in voor het webinar.   

Toegevoegd op 6 november 2020