Studiedag ‘Ons buurtpunt’: 10 maart 2020

Studiedag ‘Ons buurtpunt’: 10 maart 2020

logo ons buurtpunt

In 2019 reikten het Netwerk Duurzame Mobiliteit, Cera en het Innovatiesteunpunt voor Landbouw en Platteland lokale initiatiefnemers kennis en ervaring aan rond het concept 'buurtpunt' in een Lerend Netwerk. De 22 deelnemers doorliepen een proces om zelf een buurtpunt op te starten. Op deze studiedag delen ze hun ervaringen. Wat zijn de uitdagingen? Wat zijn de succesfactoren? Laat je inspireren en informeren door lokale initiatiefnemers en experts.

Verschillende invalshoeken zoals sociaal, korte keten, mobiliteit, participatie, ondernemen en coöperaties, … worden belicht.

Buurtpunt?

De bakker, de slager, de kleine buurtwinkel, het dorpscafé. Tot voor kort had je het vaak allemaal 'onder de kerktoren'. Meer en meer verdwijnen deze lokale zaken en ontmoetingsplaatsen. Inwoners buiten de stadskernen zijn voor zowat alles aangewezen op de auto. De oprichting van een buurtpunt is een manier om voorzieningen, diensten en ontmoetingsplaatsen samen te brengen, dicht bij de bewoners. Het is een ontmoetingsplaats met verschillende diensten en vervoersaanbod. De concrete invulling en vorm hangt af van de lokale noden, wensen en mogelijkheden. Dat kan gaan van een lokale markt over een mobipunt tot een buurtcafé.

Programma

Ontdek hier het programma.

Datum

Dinsdag 10 maart 2020 van 09.30 tot 14.00 uur.

Locatie

Cera
Munstraat 1
3000 Leuven

Inschrijven

Deelnemen is gratis, inschrijven doe je hier.

Toegevoegd op 14 februari 2020