Panelgesprek ‘Brussel, een leeftijdsvriendelijke stad?’: 16 oktober

Panelgesprek ‘Brussel, een leeftijdsvriendelijke stad?’: 16 oktober

brussel

Op 16 oktober organiseert Curieus ‘BXL Crossing’, een multidisciplinair en meertalig evenement van en voor Brusselaars. Een van de sessies gaat over de vraag of Brussel een leeftijdsvriendelijke stad is. Brussel wordt vaak gepromoot als hip en cool om zo jonge mensen naar de stad te lokken. Maar is er in die hippe stad ook plaats voor de oudere bewoners? Zijn ouderen nog welkom? Die vraag staat centraal tijdens een panelgesprek.

Leeftijdsvriendelijke stad

Met zijn actie 'leeftijdsvriendelijke steden en gemeenschappen' wil de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onze samenlevingen meer ouderenvriendelijk maken. En dat heeft zijn voordelen, voor iedereen. Toegankelijker openbare ruimte, minder stress, betere persoonlijke dienstverlening, … De stad Brussel was een van de eerste steden die in 2010 bij het netwerk van de WHO aansluiting zocht. Hoe is de situatie 10 jaar later? En kan dit model uitgebreid worden naar het Gewest? 

Programma

Tijdens het panelgesprek gaan Ronald Vrydag (directeur van het Brussels Ouderen Platform), Relinde Raeymaekers (actieve senior), Jos Bertrand (S-plus en Voorzitter van ESO, een Europese koepelorganisatie van seniorenverenigingen) en Ans Persoons, Schepen van Brussel-Stad met elkaar in gesprek.

‘BXL Crossing’ heeft die dag nog andere zaken op het menu staan. Bekijk hier het volledige programma.

Datum

Het panelgesprek gaat door op zaterdag 16 oktober van 13.30 tot 15 uur.

Locatie

Beursschouwburg
Auguste Ortsstraat 20/28
1000 Brussel

Deelnemen

Je kan je hier inschrijven voor het panelgesprek en eventueel ook voor andere sessies.

Meer informatie

Surf naar https://curieus.be/bxlcrossing.

Toegevoegd op 8 oktober 2021