Gratis webinars over dementie: voorjaar 2021

Gratis webinars over dementie: voorjaar 2021

webinar dementie

Vandaag leven in Vlaanderen 136 000 mensen met dementie. Tegen 2035 zou deze groep aangroeien tot 188 000. 70% van de mensen met dementie woont vandaag thuis. Dat zorgt af en toe voor een moeilijk evenwicht tussen veiligheid en zelfbeschikking. Het Vlaams Expertisecentrum Dementie organiseert in 2021 samen met Cera enkele gratis webinars voor het brede publiek.

Programma

20 april: Webinar: Zorgen voor iemand met dementie

Tijdens dit webinar wordt stilgestaan bij zelfzorg voor mantelzorgers. Je krijgt bruikbare tips, een antwoord op enkele prangende vragen en een duwtje in de rug. Waar ontmoet je andere mantelzorgers? Hoe vind je tijd voor jezelf? Hoe bouw je een netwerk uit dat je kan helpen? Waar vind je de kracht en de steun om je goed te voelen in je (nieuwe) rol?

27 mei: Webinar: Als thuis wonen moeilijker wordt

Dit webinar staat stil bij het kiezen van een nieuw verblijf, al dan niet tijdelijk, wanneer thuis wonen (even) niet meer mogelijk is. Hoe weet je welk woonzorgcentrum geschikt is? Waar moet je op letten wanneer je gaat kennismaken en welke vragen stel je dan? Hoe kan een ziekenhuis een plek zijn waar mensen met dementie en de mantelzorgers zich welkom voelen?

Klik telkens op de link voor meer informatie en om je in te schrijven.

Datum en locatie

Alle webinars gaan online door gaat online door, telkens van 19.30 tot 20.30 uur.

Toegevoegd op 12 March 2021