Digitale praatgroepen voor mantelzorgers

Digitale praatgroepen voor mantelzorgers

video chatten

In Vlaanderen zijn er meer dan 600 000 mantelzorgers. Ben jij een van hen? Dan weet je als geen ander dat de zorg voor iemand anders veel energie kan vragen. Misschien ging je wel eens je hart luchten bij vrienden? Of vond je steun in een praatgroep met andere mantelzorgers?

Onder mantelzorgers wordt verstaan: iedere persoon die vanuit een sociale en emotionele band één of meer personen met een verminderd zelfzorgvermogen, niet beroepshalve maar meer dan occasioneel, helpt en ondersteunt in het dagelijkse leven. Deze persoon kan inwonend of niet-inwonend zijn.

Nu het coronavirus de wereld in zijn greep heeft, ervaren veel mantelzorgers meer angsten. Ook komt er een groter deel van de zorg opnieuw bij hen terecht. Alsof dat nog niet voldoende is, vallen bovendien de momenten weg waarop zij hun hart eens konden luchten. Coponcho wil als mantelzorgvereniging de ondersteuning bieden die nodig is. Ze organiseren digitale praatgroepen.

Coponcho leidt de praatgroep in goede banen. De mantelzorgers die deelnemen kunnen zelf bepalen welke thema’s aan bod komen. Wat jou bezighoudt als mantelzorger, dat zal centraal staan. Als ervaringsdeskundige weet jij zelf het best voor welke uitdagingen en moeilijkheden een mantelzorger staat.

Tips van andere mantelzorgers kunnen je helpen en jouw expertise kan ook veel betekenen voor de anderen. Het is dus een kans om het hart te luchten, moeilijkheden bespreekbaar te maken, maar ook om tips te krijgen en te geven.

Datum

  • Dinsdag 18 augustus, 19:30 – 21:00 uur (praatgroep met thema ‘Combinatie werk en mantelzorg‘)
  • Dinsdag 15 september, 16:30 – 18:00 uur (praatgroep met thema ‘Voorafgaande zorgplanning’
  • Dinsdag 6 oktober, 19:00 – 20:30 uur (praatgroep met thema ‘Omgaan met dementie’)
  • Dinsdag 17 november, 16:30 – 18:00 uur (praatgroep met thema ‘Hoe zorg je voor jezelf als mantelzorger?’)
  • Dinsdag 8 december, 19:00 – 20:30 uur (praatgroep met thema ‘Combinatie werk en mantelzorg’)

Inschrijven

Inschrijven kan via het formulier onder deze link.

Meer informatie

Op de website van Coponcho (voorheen S-Plus Mantelzorg) kan je meer informatie terugvinden.

Toegevoegd op 29 mei 2020