Cursus 'Ethiek in de dementiezorg': 4-7 juli 2023

Cursus 'Ethiek in de dementiezorg': 4-7 juli 2023

ethiek in dementiezorg

Van 4 tot 7 juli 2023 organiseert het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de KU Leuven de negende editie van de cursus 'Ethiek in de dementiezorg' voor professionele medewerkers. De cursus is interdisciplinair en werkt vanuit de filosofie, de geneeskunde, de verpleegkunde, de gerontologie en de klinische ethiek.

Programma

Tijdens de cursus geven experten uit binnen- en buitenland lezingen over verschillende ethische topics binnen de zorg voor personen met dementie, zoals bijvoorbeeld: omgaan met kwetsbaarheid en waardigheid van patiënten, familieleden en hulpverleners, maatschappelijke denkbeelden over dementie, vroegtijdige zorgplanning, vroege diagnose van dementie, euthanasie, seksualiteit en intimiteit, gebruik van robots en ICT, ethisch overleg op team- en instellingsniveau.

Er is veel tijd voor discussie voorzien. De voertaal is Engels.

Het volledige programma vind je hier

Voor wie?

De cursus richt zich tot deelnemers met diverse professionele achtergronden zoals artsen (geriaters, psychiaters, huisartsen, …), verpleegkundigen, gerontologen, psychologen, paramedici, maatschappelijk werkers, ethici en juristen, managers en bestuurders van zorginstellingen.

Datum

Dinsdag 4 tot vrijdag 7 juli 2023.

Locatie

Park Inn by Radisson Leuven Hotel
Martelarenlaan 36
3010 Leuven

Inschrijven

Tot 15 mei betaal je 895 euro, nadien 995 euro. Schrijf je hier in.

Meer informatie

Voor meer informatie contacteer je Chris.Gastmans@kuleuven.be.

Toegevoegd op 21 april 2023