Boost je veerkracht tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid: 1-10 oktober

Boost je veerkracht tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid: 1-10 oktober

Logo Samen veerkrachtig

Tussen 1 en 10 oktober, de 10-daagse van de geestelijke gezondheid, staat het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Dit jaar staan (online) ontmoeting en verbinding centraal. Steun van anderen is immers één van de belangrijkste hulpbronnen voor mensen wanneer de veerkracht in het gedrang komt. En laat het nu net veerkracht zijn dat we dit jaar door het coronavirus meer dan ooit overal nodig hebben.

Voor veel mensen gaat deze periode gepaard met onzekerheid, angst of stress. En dat kan ons psychisch welzijn ernstig schaden. De beste remedie tegen al die onzekerheid? Een flinke portie veerkracht!

Wat is veerkracht en waarom is het zo belangrijk?

Stress en tegenslag maken deel uit van het leven, maar ieder van ons gaat er anders mee om. Mensen met een grote veerkracht laten zich niet snel van de wijs brengen. Veerkracht is het vermogen om door te zetten, ook als het leven tegenzit. 

Veerkracht is belangrijk voor ons mentaal welbevinden. Veerkrachtige mensen voelen zich beter in hun vel. Nog straffer: ze weten een negatieve gebeurtenis om te buigen tot een positieve ervaring.

Doe mee

Workshops, meditatie, fototentoonstellingen, theater, danstherapie… Honderden activiteiten verspreid over Vlaanderen geven je mentale gezondheid een boost en maken het bespreekbaar. Je ontdekt ze hier.

Meer informatie

www.samenveerkrachtig.be

Toegevoegd op 2 oktober 2020