Bachelor-na-bachelor ‘Psychosociale Gerontologie’

Bachelor-na-bachelor ‘Psychosociale Gerontologie’

© Anne-Marie Heirbaut

Psychosociale gerontologie is een opleiding die zich richt op professionals die al werken in de (ruime) ouderensector, maar ook op personen die in het verleden een diploma ergotherapie, verpleegkunde, orthopedagogie, gezinswetenschappen, ... behaalden. Breng een bezoekje tijdens de infodagen.

De opleiding is een meerwaarde op het werkveld. Gezien de vergrijzing van de samenleving is er meer dan ooit nood aan een professional die verbindend kan werken tussen de oudere persoon, zijn fysieke en sociale omgeving, het aanbod van dienst- en hulpverlening, en het beleid.

“De banaba Psychosociale Gerontologie heeft voor 100% aan mijn verwachtingen voldaan. Daarnaast heeft de opleiding mij aan mijn nieuwe job geholpen, als woon-assistent voor een 50-tal assistentiewoningen. Mijn ervaring in de gezinszorg was ook belangrijk, maar mijn specifieke kennis uit de opleiding, gaf de doorslag. Ze wilden iemand waarbij de ouderen zich begrepen zouden voelen. De gespreksmethodieken die we aangeleerd kregen, via simulatiegesprekken oefenen in de klas, daar heb ik veel uit geleerd. Ik doe deze job nu erg graag, omdat ik er helemaal mijn ei in kwijt kan. Ik ben nog altijd heel dankbaar dat deze opleiding bestaat." – Nicole Cant, alumni

Omwille van het programma met één lesdag per week, is deze studie combineerbaar met een job. Ook kunnen sommige afzonderlijke modules van de banaba apart gevolgd worden, als een bijscholing.

Infodagen

Meer informatie

Meer informatie over de opleiding lees je hier.

Toegevoegd op 10 februari 2020