Grootouders trappen voor het klimaat: 18-23 oktober 2022

Grootouders trappen voor het klimaat: 18-23 oktober 2022

klimaatconferentie

In 2021 stapten een 20-tal Grootouders voor het Klimaat van Edinburgh naar Glasgow om onze vertegenwoordigers in de klimaatconferentie van Glasgow (COP26) bij de les te houden. Dit jaar vindt de klimaatconferentie (COP27) plaats in Sharm-el-Sheikh in Egypte. De Grootouders stappen dit jaar niet richting Noord-Afrika, maar ze ondernemen een fietstocht in eigen land. En dat doen ze met een boodschap.

Gebrek aan een daadkrachtig plan

“De gevolgen van het gebrek aan een ambitieus en daadkrachtig plan worden met het jaar duidelijker”, stellen de Grootouders. “Met onze symbolische actie vragen we aan de Belgische beleidsmakers en aan de wereldleiders dringend maatregelen te nemen voor een leefbare toekomst voor de volgende generaties: onze kinderen, kleinkinderen en hun kleinkinderen.”

Fiets mee

Wil je de Grootouders voor het Klimaat een hart onder de riem steken en hen steunen tijdens hun tocht? Dat kan. Je kan hen sponsoren of zelfs meefietsen. Meer informatie over de tocht lees je hier.

Meer informatie

Meer weten over de acties van Grootouders voor het Klimaat? Surf naar www.grootoudersvoorhetklimaat.be of lees ons interview met hen in onze Actueel-editie van oktober vorig jaar.

Toegevoegd op 14 oktober 2022