Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadKalender

Vorming ‘Naar een fixatiearm beleid’: 30 januari 2018
Fixeren in de ouderenzorg, het gebeurt nog te vaak. Er zijn veel nadelen aan verbonden en de bewoner kan lichamelijke en/of mentale schade oplopen. Net daarom hoor je de laatste tijd veel over een fixatiearm of fixatievrij beleid. Deze studienamiddag gaat dieper in op de verschillende aspecten van fixatie.
 
Infosessie ‘Verslaving aan voorgeschreven medicatie’: 6 februari 2018
FotoBij verslaving denken we vaak aan illegale drugs. Toch zijn alcoholgebruikstoornissen bij ouderen en misbruik van medicatie op doktersvoorschrift ook een toenemend probleem.
 
Februari 2018: maand van de palliatieve zorg in Brussel
FotoOm de palliatieve zorg en levenseindezorg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest meer in de kijker te zetten, roept Brusselse Expertise Levenseinde (Br.E.L.) de maand februari 2018 opnieuw uit tot de Maand van de Palliatieve Zorg.
 
Dag van de zorg: 18 maart 2018
FotoOp zondag 18 maart 2018 staat opnieuw zorg en welzijn in de kijker. Door de positieve reacties wordt het thema van vorig jaar behouden: ‘Samen Zorgkrachtig’.
 
Lezingenreeks dementie: voorjaar 2018
FotoIn het voorjaar van 2018 komen een aantal internationale sprekers naar de KU Leuven voor een interdisciplinaire samenwerking rond de maatschappelijke aspecten van dementie. Er zijn ook enkele publiekslezingen over verschillende aspecten van (het leven met) dementie.
 
Congres ‘Seks, drugs en rock&roll - Geneugten en bedreigingen van de oude dag’: 17 mei 2018
Voor sommigen brengt een hogere leeftijd geen fijne zaken met zich mee, maar heel wat ouderen beleven ook veel plezier aan het leven. Het genot van een goed glas wijn, erotiek, creativiteit en passie stoppen niet bij het pensioen. Maar met deze geneugten gaat niet iedereen oordeelkundig om. Soms schuilen er gevaren in die oorspronkelijk positieve ervaringen.
 
Expo ‘Dementie anders bekeken’
Foto“Kijk anders naar personen met dementie en maak zo elke dag voor hen het verschil." Aan de hand van de reizende expo ‘dementie anders bekeken’ wil Tim Carpentier op een positieve wijze de beleving van ouderen met dementie in beeld brengen. Met foto’s van activiteiten, levenszinnen, en een minimuseum neemt deze expo je mee naar activiteiten die het geheugen van ouderen op een positieve manier stimuleren. Zo nodigt de expo je uit om anders te kijken naar personen met dementie.
 
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel