Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Info 60+: Gezondheid & Zorg - VALPREVENTIE


Raadpleeg het informatieve hoofdstuk omtrent gezondheid en zorg uit de 60+ gids.


Vernieuwde website valpreventie en nieuw logo
Vernieuwde website valpreventie en nieuw logoDe website www.valpreventie.be is helemaal vernieuwd. Met deze vernieuwing werd een aanzet gegeven tot integratie van alle bestaande valpreventie materialen en methodieken in Vlaanderen. Ontdek hier de site!
 
Valpreventie in woonzorgcentra: een nieuwe praktijkrichtlijn voor Vlaanderen
Valpreventie in woonzorgcentra: een nieuwe praktijkrichtlijn voor VlaanderenDe nieuwe praktijkrichtlijn ‘Valpreventie in woonzorgcentra: praktijkrichtlijn voor Vlaanderen’ is raadpleegbaar op de website van het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen (EVV).
 
Nooit te oud om te leren: veiligheids- en preventietips voor ouderen
Ouder worden is een deugd. Na al die jaren, vindt men eindelijk een evenwicht tussen de verschillende levensdomeinen. Veel ouderen bouwen een stevig sociaal leven uit en staan nog erg actief in het leven. Een bijzonder positieve zaak, vindt het provinciebestuur. De provincie Limburg ontwikkelde daarom het pakket ‘Nooit te oud om te leren’.
 
FallCam: camera herkent val en slaat alarm
Onderzoekers van de Associatie K.U.Leuven hebben een camerasysteem ontwikkeld dat automatisch een val detecteert bij ouderen en een alarmsignaal uitstuurt. Deze FallCam kan er op termijn voor zorgen dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Bovendien legden de onderzoekers een waardevolle databank van echte valincidenten aan, uniek in de wereld.
 
Campagne valpreventie: Wist u dat het autootje van uw kleinzoon gevaarlijker kan zijn dan het verkeer?
Campagne valpreventie: Wist u dat het autootje van uw kleinzoon gevaarlijker kan zijn dan het verkeer?Valincidenten komen vaak voor bij 65-plussers die zelfstandig thuis wonen. De Vlaamse overheid wil in samenwerking met het Expertisecentrum Valpreventie Vlaanderen (EVV) de bevolking bewust maken van de mogelijke gevaren die vallen met zich meebrengt.
 
Referentiepersonen valpreventie Vlaanderen
Referentiepersonen valpreventie VlaanderenHet Expertisecentrum Valpreventie Vlaanderen is blij te melden dat er 15 referentiepersonen valpreventie voor Vlaanderen zijn aangesteld. Deze 15 hulpverleners van vier disciplines (huisarts, kinesitherapeut, ergotherapeut en verpleegkundige) hebben in juni opleiding gevolgd bij het EVV.
 
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel