Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Ouderenweek

De Ouderenweek is een jaarlijks terugkerende campagne waarin de Vlaamse Ouderenraad samen met de ouderenorganisaties informeert en sensibiliseert over een bepaald thema.

Volg de Ouderenweek op Facebook.

Ouderenweek 2018

In 2018 is er opnieuw een Ouderenweekcampagne. Dit jaar focussen we op ‘Ouderen als actieve schakel voor de buurt’. De Ouderenweek loopt van 19 tot en met 25 november.Door en samen met ouderen
Vaak wordt er in onderzoek of initiatieven vertrokken vanuit wat er voor ouderen kan gebeuren. Dat is goed, want heel wat ouderen hebben nood aan ondersteuning. Maar … er moet ook gekeken worden naar wat er door en samen met ouderen gebeurt in de buurt. Bij welke initiatieven spelen zij een belangrijke rol of welke zaken zetten zij zelf op? Grijp hun kennis en ervaring vast.

Bouw samen met de hele buurt en (potentiële) partners bruggen en zet de hele buurt in beweging. Buren, buurtopbouwwerk, lokale dienstencentra, buurthuizen, thuiszorgdiensten, gemeentelijke diensten, een sociaal-culturele vereniging, mantelzorgers, familie, … Allemaal zijn ze noodzakelijk om ondersteuning te bieden aan mensen die het nodig hebben. Iedereen, professioneel of niet-professioneel, kan zijn steentje bijdragen. Het is een en-en-verhaal.

Het gaat om kleine zaken, zoals klusjes, emotionele steun, een oogje in’t zeil houden, sociaal contact en ontmoeting. Maar het kan ook gaan om grotere zaken zoals meedenken met structurele beleidskeuzes.

Er gebeurt al heel wat!
Heel wat ouderen nemen nu al een betekenisvolle rol op in de buurt. Die initiatieven zet de Vlaamse Ouderenraad duidelijk in de verf zodat andere lokale ouderenraden, verenigingen, lokale dienstencentra, organisaties, … hier inspiratie uit kunnen halen.

Zet het denkproces alvast in gang, zodat je tussen 19 en 25 november opnieuw mooie initiatieven kan nemen!

Inspiratie- en doe-gids
De Vlaamse Ouderenraad ontwikkelt opnieuw een inspiratie- en doe-gids.

Ontdek de inspiratiegids hier:

Naast deze inspiratiegids brengt de Vlaamse Ouderenraad binnenkort ook een doe-gids uit. Hierin ontdek je een aantal instrumenten om de ideeën die nu ontstaan, verder vorm te geven. Hou de nieuwsbrief van de Vlaamse Ouderenraad en de Facebookpagina van de Ouderenweek in de gaten.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je terecht bij Veerle Quirynen via veerle.quirynen@vlaamse-ouderenraad.be of 02 209 34 52.

Voorbije Ouderenweken

Bekijk hier de Ouderenweekbrochures van de voorbije jaren. (In 2014 werd er geen brochure uitgegeven)

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring