Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadVRT reikt voor de zesde keer diversiteitstrofee uit

Gepost op 23/03/2018


fotoElk jaar reikt een externe jury de diversitetstrofeeŽn uit. Dat zijn prijzen voor programmamakers die creatief omspringen met diversiteit. Ook de Vlaamse Ouderenraad maakt deel uit van die jury.

Een professionele jury, waarin GRIP vzw, de Vrouwenraad, Áavaria, het Minderhedenforum, de Vlaamse Ouderenraad en het Netwerk tegen armoede vertegenwoordigd zijn, bepaalde de winnaars. De categorieŽn zijn digitale toegankelijkheid, nieuws, radio, televisie, radio, jong, creatief en de publieksprijs. De jury toonde zich in haar rapport zeer tevreden met de vooruitgang in de kwaliteit van de beeldvorming in het aanbod.

Dat is ook voor ouderen het geval: zij worden vaak op een correcte en realistische manier in beeld gebracht. Bovendien is er aandacht voor de context waarin ze worden opgevoerd. Dat is niet steeds in een zorgsituatie of samen met de kleinkinderen, maar ook bijvoorbeeld als actieve schakel voor de buurt.

De Vlaamse Ouderenraad blijft samen met de VRT en de andere partners inzetten op een kwalitatieve beeldvorming van ouderen.

Meer informatie
Het volledige overzicht van de winnaars lees je hier.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel