Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Je bent hier: Vlaamse Ouderenraad Nieuws

Ouderenweek 2017: Holebiís en transgenders werken intergenerationeel in Oostende

Gepost op 27/11/2017


fotoHolebiís en transgenders van alle leeftijden en generaties verzamelden tijdens de Ouderenweek in Rebus, het West-Vlaamse regenbooghuis te Oostende. KliQ vzw en Rebus verzorgden er een programma rond intergenerationaliteit.

In een speeddate leerden de deelnemers elkaars leefwereld kennen: hoe was het bijvoorbeeld om in de jaren Ď60 als holebi of transgender uit de kast te komen, elkaar te ontmoeten of het uitgaansleven te verkennen? Na de speeddate namen intergenerationeel samengestelde teams het tegen elkaar op in een multimediale quiz. Vragen over de LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) -geschiedenis en de LGBT-beweging kwamen aan bod, maar ook kunst, muziek en politiek passeerden de revue. De leden van het winnende team mochten als eerste de prijzentafel besnuffelen.

Holebiís en transgenders in een woonzorgcontext
ĎWas het nu 20, 50 of 80 tintení verwijst naar ĎTachtig tintení, een project van KliQ vzw dat nu al een tweetal jaar loopt en ondersteund wordt door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Hiermee informeert KliQ vzw woonzorgcentra over de specifieke noden van holebiís en transgenders in een woonzorgcontext.
Projectmedewerker woonzorgcentra bij KliQ vzw, Leen De Wispelaere: ďUitwisseling tussen verschillende generaties is belangrijk. Ook als het over holebiís en transgenders gaat. Het was dan ook evident om deel te nemen aan de Ouderenweek.Ē

KliQ vzw hoopt in de toekomst nog meer provinciale regenbooghuizen warm te maken voor intergenerationele activiteiten, want het is belangrijk om over leeftijden heen ervaringen van holebiís en transgenders uit te wisselen. Rebus sprong alvast mee op de kar, omdat de medewerkers merken dat het niet altijd makkelijk is om oudere holebiís en transgenders te bereiken of bij activiteiten te betrekken.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel