Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Je bent hier: Vlaamse Ouderenraad Nieuws

Ouderenweek 2017: Met de OKAN-klas naar het WZC in Tienen

Gepost op 27/11/2017


fotoIn het Provinciaal Instituut voor Secundair Onderwijs in Tienen is een OKAN-klas, een onthaalklas voor anderstalige kinderen. In een jaar tijd leren de leerlingen er Nederlands. Juf Sarah probeert dit op een originele manier te doen en is steeds op zoek naar fijne activiteiten. Tijdens de Ouderenweek trok ze met haar leerlingen uit Eritrea, Tanzania, Afghanistan, de Verenigde Staten en Guinea naar woonzorgcentrum Tweepoorten, waar ze reeds een goed contact had met het animatieteam.

Tijdens een eerdere les zochten de leerlingen in de bibliotheek boeken over hun favoriete kunstenaar. Die boeken namen ze mee naar het woonzorgcentrum waar ze de bewoners vertelden over Van Gogh, Renoir, Da Vinci, … Ook het animatieteam van Tweepoorten las mee.
Aisha: “Ik wil later verpleegster worden. Volgend jaar ga ik Gezondheids- en Welzijnswetenschappen studeren op onze school.”

Naast een gesprek over kunst, ontstonden er ook gesprekken over de thuislanden van de leerlingen. Bewoonster Maria wil in de toekomst wel eens een tripje maken naar Iowa en Julia was erg geďnteresseerd in het leven in Eritrea.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring