Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Ouderenweek 2009: Iedere rol betekenisvol

Gepost op 20/08/2009

In 2009 vindt de Ouderenweek plaats van 16 november tot en met 22 november.

De Ouderenweekbrochure is er! In de brochure ‘Iedere rol betekenisvol’ wordt dieper ingegaan op het thema ‘De rollen van de ouderen in een vergrijzende maatschappij’; het thema dat vorig jaar gelanceerd werd. De Vlaamse Ouderenraad wil een positief verhaal brengen over de vergrijzing; een verhaal waar het kostenplaatje even naar de achtergrond verdwijnt en de inzet van de ouderen in de schijnwerpers staat.

De brochure is opgedeeld in vier subthema’s: ouderen en inspraak, ouderen en arbeid (oudere werknemers en vrijwilligerswerk), ouderen als zorgdragers en ouderen als consumenten. Deze thema’s zullen ook aan bod komen op 26 april 2010 tijdens het Ouderenparlement. Verder wordt de brochure gespijsd met enkele boeiende getuigenissen van Herman De Croo, An Hermans en Aurélie Minne, diversiteitsmanager bij Belgacom. Het tweede luik van de brochure bevat een aantal activiteiten, zodat de ouderenorganisaties zelf aan de slag kunnen. De Ouderenweek (16-22 november) is immers hét moment bij uitstek om één van deze activiteiten te plannen. Bent u klaar om er tijdens de Ouderenweek in te rollen?
 
Deze brochure wordt verspreid naar de ouderenverenigingen, de woonzorgcentra, de lokale ouderenadviesraden, de dienstencentra, de gemeenten , de OCMW’s, enz. De papieren versie mag u midden september in uw brievenbus verwachten. Hieronder kunt u alvast de digitale versie raadplegen.
 
Veel leesplezier!


Bijlage(n):
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel